Heraanleg Bevrijdingsstraat :   Het college van burgemeester en schepenen heeft zijn goedkeuring gegeven aan een bijzonder bestek voor de heraanleg van de Bevrijdingsstraat. Zowel de rijbaan als het fietspad worden in een nieuw jasje gestoken. Vooral voor de fietsers zal dit een verademing zijn.

De werken zullen uit vier delen bestaan en brengen een kostenplaatje van 77.861,94 euro (incl. BTW) met zich mee.

Financiële toestand

In verschillende media verscheen het bericht dat een aantal Vlaamse gemeenten er niet goed voorstaan wat betreft hun financiële meerjarenplanning. Die moet tegen 2019 in evenwicht zijn. Dat zal voor de gemeente Grobbendonk het geval zijn, maar onze gemeente stond op verschillende kaarten in het rood. Reden: er werd gekeken naar 2018.

In de media antwoordde schepen van financiën Eric Van Meensel op de bovenvermelde nieuwsberichten:  “Wees gerust, tegen 2019 zullen onze financiën volledig in orde zijn. We slepen nu nog enkele historische schulden mee, maar daar komt verandering in. Grobbendonk gaat zeker niet failliet.”

Noodplan elektriciteit

De kaart met gemeenten die deze winter afgeschakeld zullen worden bij eventuele stroomtekorten is klaar. Bij een stroompanne worden elektriciteitscabines in de vooravond (waarschijnlijk tussen 17u en 20u) afgeschakeld. Dat gebeurt per zone, die elk goed is voor ongeveer 500 MegaWatt. Onze gemeente zit in zone 3, net als onze buurgemeenten. Men begint met zone 6 twee tot drie uur af te schakelen. Indien onvoldoende volgt zone 5, dan zone 4 en dan zone 3.

Zeven dagen op voorhand wordt een waarschuwing gegeven vanuit netbeheerder Elia. Dat kan echter pas één dag van tevoren zekerheid scheppen. Bekijk de kaart hier.

Bruisende gemeente

Op zaterdag 17 augustus vond ‘Man vs. Machine’ plaats, een demonstratie van fiets- en motortrial. Onder andere Kenny Belaey, 9-voudig wereldkampioen en 4-voudig Europees kampioen fietstrial, stal de show op het Astridplein met zijn spectaculaire kunstjes!

Nnieuws: Bekijk de foto’s hier.

Op zaterdag 30 augustus vond de eerste editie van de Wielerdagen plaats. Ruim 50 deelnemers waagden zich aan een tijdrit van 40km. Achteraf verbroederden ze in de voetbalkantine van KFC Grobbendonk met een drankje en een lekker broodje.

Staan onder andere nog op het programma: Opendeurdag Brandweer op 14/9, Bevrijdingsfeesten van 19-28/9 (lees meer), Parochiefeesten Bouwel van 19-21/9, Bosbeats + Rimboerock op 10-11/10.